B2B

Waarom ook jij landingspagina’s in zou moeten zetten

In online marketing is een landingspagina een op zichzelf staande webpagina die speciaal is gemaakt voor een marketing- of advertentiecampagne. Het is waar een bezoeker ‘landt’ nadat hij op een link in een e-mail of advertenties van Google, Bing, YouTube, Facebook, Instagram, Twitter of vergelijkbare plaatsen op internet heeft geklikt.

In tegenstelling tot normale webpagina’s, die doorgaans veel doelen hebben en verkenning aanmoedigen, zijn landing pages ontworpen met één focus of doel, ook wel een call-to-action (of kortweg CTA) genoemd.

Het is deze focus die ervoor zorgt dat bestemmingspagina’s de beste optie zijn om de conversieratio’s van uw marketingcampagnes te verhogen en uw kosten voor het verwerven van een lead of verkoop te verlagen.

conversiepercentages zelf landingspagina maken

De gemiddelde conversieratio van landingspagina’s is 26%. Daar kunnen normale websites alleen maar van dromen.

5 redenen waarom u landingspagina’s nodig heeft

Nog steeds niet overtuigd dat landing pages uw marketing- en leadgeneratie-inspanningen effectiever kunnen maken? Hier zijn nog 5 dwingende redenen:

1. Genereer eenvoudig leads

Als u nu één ding zou kunnen doen om uw inspanningen voor het genereren van leads drastisch te verbeteren, zou het zijn om bestemmingspagina’s op uw website te gebruiken.

Te veel bedrijven sturen hun e-mail, sociale media en zoekverkeer naar hun startpagina’s. Dit staat gelijk aan het weggooien van leads. U kunt deze leads in een veel hoger tempo vastleggen door ze eenvoudig naar gerichte bestemmingspagina’s te sturen.

Bestemmingspagina’s bieden een zeer eenvoudige manier om leads voor uw verkoopteam te genereren die u vervolgens eenvoudig kunt segmenteren, koesteren of distribueren naar uw verkoopteam.

2. Geeft uw aanbiedingen een plek om te leven

Marketingaanbiedingen en landingspagina’s gaan hand in hand. Je aanbiedingen of promoties zullen niet zo effectief leads genereren tenzij ze gepromoot worden met een landingspagina.

Het idee is om van uw websitebezoekers te eisen dat ze u ‘betalen’ in contactgegevens voor iets waardevols, zoals een aanbieding, en uw landingspagina is de verzamelingstool.

3. Verzamelt demografische informatie over uw prospects

Elke keer dat een lead een conversieformulier op een bestemmingspagina invult, verzamelt uw marketing- en verkoopteam waardevolle informatie over uw leads. Uw marketingteam kan deze informatie vervolgens gebruiken om te begrijpen welke soorten bezoekers of marketingpersona’s converteren, en uw verkoopteam heeft al de basisinformatie over een lead voordat ze contact opnemen.

4. Begrijp welke prospects meer betrokken zijn

Met bestemmingspagina’s kunt u niet alleen nieuwe leads genereren; ze stellen u ook in staat om de conversies van bestaande leads te volgen, die u vervolgens kunt gebruiken om te identificeren welke prospects meer betrokken zijn bij uw bedrijf. Hierdoor kunt u ook betere informatie verzamelen over het gedrag en de activiteiten van uw leads op uw website, die uw verkoopteam kan gebruiken in het verkoopproces.

5. Versterkt andere marketingkanalen

Een succesvolle inkomende marketingstrategie is afhankelijk van veel content. Bestemmingspagina’s zijn een geweldige aanvulling op het contentarsenaal van elke marketeer, omdat ze kunnen worden gedeeld op sociale media, kunnen worden gebruikt als de focus van speciale e-mailverzendingen en in lead nurturing-campagnes, waarnaar wordt gelinkt in PPC-advertenties en kan worden gevonden in organische zoekresultaten.

Zelf landingspagina’s maken is niet moeilijk

Het probleem is dat het maken van nieuwe pagina’s op een traditionele site veel tijd (en geld) kan kosten en waarschijnlijk moet worden gedaan door ontwikkelaars buiten uw marketingteam. Vaak loop je het risico dat je eindigt met iets dat je niet wilt in een tijdsbestek dat niet werkt.

Door een bestemmingspagina-builder te gebruiken, kunt u binnen enkele uren pagina’s ontwerpen en publiceren, zonder de steun van developers. Met functies voor slepen en neerzetten en verschillende integraties kunt u uw pagina’s maken, volgen en optimaliseren voor maximale impact.

Bekijk hier een uitgebreide lijst met landingspagina tools om zelf je eigen landing pages te maken.