B2C

Gas pizza ovens

Beste gas pizzaovens

Ben je op zoek naar een pizzaoven op gas of op hout? Wist je dat sommige ovens op gas maar dus ook op meerdere soorten brandstoffen gebruikt kunnen worden?

Veel mensen zweren bij een pizzaoven op gas.
Doordat je op gas bakt heb je meer controle over de temperatuur voor en tijdens het bakken..
Stalen pizzaovens maken meestal gebruik van gas als brandstof.

Zo kun je gasovens vinden of mobiele pizzaovens die overal mee naartoe kunnen worden genomen.
Zo is het verstandig dat je dus voor jezelf goed de keuze maken welke soort je naar opzoek voordat je een pizzaoven moet gaan kopen.
Een gas gestookte pizzaoven heeft meestal minder lang nodig dan gemiddeld om op temperatuur te komen.
een stalen pizzaoven op gas is meestal kleiner en dus minder geschikt om broden in te bakken. Gelukkig is daar de Gozney Dome. Deze oven is een stijlvolle pizzaoven op gas maar kan ook op hout.

Veel pizzabakkers menen te weten dat een gasgestookte pizzaoven enkel en alleen een stenen pizzaoven kan zijn, dit klopt niet. Er zijn namelijk ook RVS pizzaovens te koop die ook op gas branden zijn ook meerdere soorten pizzaovens van rvs op de markt te vinden. Dit zijn meestal ook de mobiele pizzaovens.
Veel stenen pizzaovens zijn houtgestookt, dit zijn ook de traditionele pizzaovens die bijvoorbeeld in de betere pizzeria’s gebruikt worden.

Stenen pizzaovens zijn ook in bouwpakketten te vinden, maar vaak kiezen mensen toch voor een af geleverd wordt.
Stenen pizzaovens zijn vaak relatief zwaar en niet echt mobiel. Voordeel is dan dat de hitte goed vastgehouden wordt en de mogelijkheid is in de oven is om bijvoorbeeld ook broden af te kunnen bakken.
Ook zijn er roosters te vinden zodat je de pizzaoven als barbecue gebruiken kan. dit maakt een pizzaoven van steen een stuk veelzijdiger in zijn gebruik. Toch heeft een een mobiele pizzaoven ook heel veel voordelen heeft.
Hierdoor heeft een gasgestookte pizzaoven van steen een mooie toevoeging voor uw buitenkeuken.

Meer pizza gerelateerde producten zoals pizzascheppen vind je op Het pizza paradijs