Webwinkels

5 tips om jouw ruimte een make-over te geven

Ziet jouw leefruimte er al jaren hetzelfde uit en ben jij toe aan wat nieuws? Dan kan dat voor je gevoel best een hele opgave zijn, zo’n make-over. In deze blog delen wij onze ideeën met jullie. En dit hoeft echt niet altijd zoveel tijd of geld te kosten! Lees snel verder en check onze 5 creatieve ideeën!

1. Nieuwe kleur op de muur

Een andere kleur op de muur kan al een erg groot verschil maken. Je kan dit zo groots aanpakken als je zelf wilt. Kies je een subtiele kleur of een kleur die eruit springt? En ga je dan voor één muur of meerdere muren? Verven is een gemakkelijke en budgetproof oplossing om toch een compleet andere look te creëren. Daarnaast verander je de muur gemakkelijk als de kleur niet bevalt of je erop uitgekeken bent.

 

2. Spelen met de ruimte

Deze tip kost je alleen een paar uurtjes van je dag, meer niet. Deel je kamer eens opnieuw in. Zet je bank aan de andere kant van de kamer of schuif je eettafel van de muur af en de ruimte in. Het is leuk om te zien wat een groot verschil zo’n kleine aanpassing kan maken. Een leuk extraatje is ook nog dat je je spierkracht traint met het verplaatsen van je meubels.

 

3. Leven in de brouwerij brengen

Planten en bloemen brengen kleur, sfeer en leven in je huis. Letterlijk! Je kan voor een mooie grote plant gaan die de ruimte opvult of voor een hangplant waardoor je juist ruimte bespaart. Gelukkig heb je voor de mensen met minder groene vingers ook een groot aantal planten die weinig verzorging nodig hebben. Presenteer je planten en bloemen in een kleurrijke pot of vaas om extra uit te pakken.

 

4. Eyecatcher aan de muur

Een schilderij aan de muur kan echt een aandachtstrekker in de ruimte zijn. Speel met grootte of vorm, door bijvoorbeeld voor een rond schilderij te gaan. Net zo leuk is een verzameling posters of fotolijsten. Deze zijn ook nog eens erg gemakkelijk af te wisselen. Druk een paar mooie nieuwe foto’s af en vervang de oude in de lijsten of hang een andere poster aan de muur.

 

5. Andere vloer

Een nieuwe vloer kost wel wat meer geld en tijd, maar laat je ruimte er compleet anders uitzien. Denk aan een andere kleur vloer, ander materiaal of een speels patroon. Neem eens een kijkje bij Stile Floors om een indruk te krijgen van de verschillende soorten vloeren die er te vinden zijn.